Studie ingen hindring

At være studerende er ingen hindring

Kristine Kure og Simon Hamann har købt byhus i Holsted, hvorfra de nemt kan nå Syddansk Universitets forskellige afdelinger i Kolding og Odense.

Hunden Alba er et energibundt, der glad hilser gæster velkommen, mens Emil på en måned sover videre i barnevognen på den lille gårdsplads. Indenfor slænger de to katte sig mageligt på bløde puder i den nymalede dejlige lyse stue.

Vi er på vej
Kristine og Simon vil begge gerne om nogle år bo på landet, men så længe de stadig begge er studerende er det mest praktisk at bo tæt på en togstation.

Det gør de i byhuset i Holsted Stationsby. Herfra kan de nemt nå venner i Esbjerg og Syddansk Universitets afdelinger i Kolding og Odense. Og de har haft undervisning begge steder, så for dem er byhuset tæt på stationen i Holsted rigtig praktisk. Samtidig havde huset en pris, der gør, at de sidder økonomisk billigt og har overskud i hverdagen.

"Vi bor centralt og er alligevel tæt på marker og natur. Ja faktisk kan vi se ud over markerne fra vores baghave", fortæller Simon glad.

Det er et ældre hus, og som det ofte er tilfældet med ældre huse, er der behov for en praktisk hånd. Det kan Simon godt lide, og de er færdige med førstesalen.

Simon studerer dansk litteratur og filosofi på Syddansk Universitet. Simons hjerte banker for dansk litteratur, og han er uddannelsesmæssigt på vej mod bachelor- og kandidateksamen og herefter er ønsket en phd-afhandling og tilknytning til universitetsverdenen.

"Jeg er positivt overrasket over udvalget af litteratur og specielt litteraturteoribøger på biblioteket i Holsted", siger Simon, "jeg havde regnet med at skulle bestille meget mere hjem fra andre biblioteker".

"Det er også dejligt med folkeuniversitetet og kirkehøjskolen, men jeg kunne godt tænke mig, at der også var en læsegruppe. - Ja det kunne faktisk være sjovt at stå for en" funderer Simon.

Kristine er færdig med sin bachelor i spansk og skrivekunst. Hun har gået arbejdsløs en kortere periode, inden hun gik på barsel, men til september genoptager Kristine sine spanskstudier på kandidatniveau. På sigt vil Kristine gerne arbejde indenfor kulturformidling og skriftlig formidling.

Langt væk - nej
Kristine er fra Sjælland, hvor hun som barn boede på Østerbro og i Holbæk. Siden da har hun været udvekslingsstudent i Mexico, senere har hun boet i flere mindre byer på Sjælland og i større byer som Odense, Slagelse og Esbjerg.
Simon er fra Silkeborg, men har også boet i Esbjerg.

Simon og Kristine har valgt at bo sammen her i det jyske. Kristine har ikke så meget familie, mens Simon har en søn, meget anden familie og kammerater her i det jyske. I den først tid boede de til leje sammen i Esbjerg, men er for ti måneder siden flyttet til Holsted.

"Nogle af vores venner synes, at der er langt til Holsted, men det synes vi ikke. For os, der har relationer her i sydvestjylland og kan have undervisning i Kolding og Odense, er det faktisk rigtig centralt - Selvfølgelig ville det have været rart, hvis intercitytoget stoppede i Holsted" griner Simon.

Vi er glade for at være flyttet til Holsted
"Folk i Holsted er rigtig venlige og snakker gerne", smiler Kirstine. "Vi kender ikke så mange endnu, men vi har heller ikke haft tid endnu til at skabe kontakter" supplerer Simon. De nyder venligheden i byen og de mange rekreative muligheder blandt andet hundeskoven og skoleplantagen. 
                                                                                                                                          
Kristine er lige startet i en mødregruppe med to andre fra Holsted, en fra Glejbjerg og to fra Føvling. "Jeg har oprettet en lukket facebook-gruppe til vores mødregruppe, så er det nemt for os at skrive sammen og finde tidspunkter at mødes på. Jeg glæder mig meget til at mødes med andre på barsel" smiler Kirstine glad.

  

Interview december 2013