Vejen

Vejen by ligger centralt i Vejen Kommune og er kommunens største by.

Vejen by - har hele pakken

Egnsmuseet på Sønderskov har gjort interessante fund i både Mannehøj og Kongehøj, som i den ældre bronzealder var hjemsteder for en rig høvding og hans slægtninge. Fundene er velbevarede og af international betydning. Vejen-området var høvdingernes foretrukne kvarter de sidste 5.000 år da det ligget tæt på datidens vigtige færdselsårer Hærvejen og Kongeåen. For 3.500 år siden, i den tidlige bronzealder blev bygget et langhus på hele 360 kvadratmeter. 500 år tidligere, i bondestenalderen, stod der et hus på 180 kvadratmeter; stort for den tid og også en høvding værdigt.

Vejen by ligger stadig trafikalt meget centralt og har et aktivt handelsliv med gode indkøbsmuligheder i større og mindre dagligvarebutikker og et bredt udvalg af specialbutikker. Se indslag i TVSyd i april 2013.

Vejen by har alt, hvad du behøver i det daglige og mere til. Her er daginstitutioner, moderne folkeskoler, ungdomsuddannelser med gymnasium og handelsskole, stisystemer og et aktivt fritidsliv. Her er et sprudlende foreningsliv med amatørteater, idræt og meget mere kombineret med oceaner af grøn natur. I Vejen er der boliger til ethvert behov, hvad enten du lige har stiftet familie, har unge børn eller drømmer om en seniorbolig. Her er dejlige børnevenlige grønne områder.

Vejen Idrætscenter har været med til at placere Vejen på landkortet. Vejen Idrætscenter (VIC) er et sted, hvor det næsten altid summer af liv for børn og voksne. Du kan gå til næsten alt hvad hjertet begærer som fitness, squash, svømning, spring, gymnastik, step, fodbold, håndbold, bordtennis, karate og meget mere. Se mere på VICs egen hjemmeside.
VIC er et af Danmarks førende idrætscentre og danner også ramme om messeaktiviteter og større sportsarrangementer.
Du kan se VIC's sports og eventkalender.

Det internationalt anerkendte Vejen Kunstmuseum i Vejen by. Læs mere på museets hjemmeside.