Skuespil og dans

Er du til skuespil og dans, er der flere muligheder i Vejen Kommune. Her er et bud på nogle af mulighederne, men ikke et udtømmende overblik. Vi håber, det giver dig lyst til at finde ud af mere.

Sløjdscenen
Sløjdscenen er Askov Amatørteater. Det er en forening og et kulturelt mødested for alle interesserede. Frivillige instruktører gennemfører dramapædagogiske forløb med børnehold i alle aldersklasser. Fra 0. klasse-holdet op til ungdomsholdet (7. - 10. klasse).

Læs mere på Sløjdscenens egen hjemmeside.
 
Studio 73 
Studio 73 har en vifte af aktiviteter, som spænder fra håndværk til kunstneriske udfoldelser. Med andre ord alt fra opbygning af scener, rekvisitopbygning, lyd- og lysarbejde, syning og tilvirkning af kostumer, korsang, eget orkester, bigband, dukketeater, underholdningsgruppe, skuespil for børn, unge og voksne samt ikke mindst koncertarrangementer med kendte musikere - i alt et musikkulturhus i beskedent regi.

Et utal af mennesker har siden begyndelsen været igennem på den ene eller anden måde, enten som medvirkende eller som publikummer. Flere har i foreningen trådt barneskoene til en karriere indenfor teaterverdenen.

Læs mere på Studie 73's egen hjemmeside.

Bliv viking i Jels Vikingespil
Jels Vikingespil har spillet om sommeren på friluftsscenen i Jels siden 1977. Tusindvis af mennesker fra nær og fjern har gennem årene overværet de drabelige og blodige fægtekampe, glødende romantik samt farverige optrin af hundredvis af frivillige aktører. Spillene har vokset sig frem som én af landsdelens største kulturinstitutioner, der har imponeret med de medvirkendes gå-på-mod, ukuelige vilje og entusiasme.

Der er tilknyttet en stab af professionelle. Hvert år skal der ud over den professionnelle stab bruges omkring 100 aktører på scenen. Det gælder hovedroller, som er de store taleroller. Det gælder også de mange krigere og skjoldmøer, som er med til at fuldende vikingespillet på scenen, og som er ganske uundværlige for at skabe den helt rette stemning på scenen.

Med på scenen er også mange børn - og det vel at mærke børn i alle aldre. At være viking er en oplevelse. Ja, for nogle er det endda blevet en livsstil. Ikke så få af vikingerne er så bidt af det hele, at de bor på den efterhånden ganske store telt- og campingplads, der hvert år rejser sig tæt ved friluftsscenen.  

Læs mere på Jels Vikingespils egen hjemmeside om at blive viking.

Dance Studie
Tilbyder undervisning i Vejen.  Få mere at vide på Dance Studie's  hjemmeside.

SK-Dans
Tilbyder undervisning i Gesten. Få mere at vide på SK-Dans hjemmeside.