Vejen har meget at byde på

Det er Marit og Søren Lehmanns oplevelse. De flyttede i 2008 fra København til Vejen og blev positivt overraskede over huspriserne.

"Vi har altid vidst, at vi gerne ville have hus og have. Og efter at have boet fem år i Kolding og herefter i København i fem år, ville vi flytte til Fyn eller Sydjylland, eventuelt tilbage til Kolding. Vi overvejede slet ikke Vejen, indtil vi tilfældigt fandt vores hus på nettet. Vi havde tænkt, at Vejen var en lille by og var bange for, at der var for gråt, kedeligt og småborgerligt", siger Marit.

Som en smørklat midt i det hele
Så begyndte Marit og Søren at undersøge lidt mere om Vejen.

"Vi fandt ud af, at vi kunne få meget mere hus for pengene her. Og Vejen har en perfekt størrelse med to skoler, mange daginstitutioner og faciliteter i byen. Og så er der både gymnasium og handelsskole. Det synes jeg faktisk er et kæmpe plus," fortæller Marit.

Med motorvejen og jernbanen ligger Vejen rigtigt centralt med arbejdspladser 360 grader rundt. Det giver mange muligheder.

"Vi kan komme til Kolding på 15 minutter og med mindre end en times kørsel er vi i Esbjerg. Før boede vi i Hvidovre, hvor det tog os cirka en times kørsel at komme ind til Københavns centrum. Men herfra kan vi komme helt til Århus på godt en time", siger Søren.

Caféer og kultur
Søren siger om mulighederne i Vejen:

"I det daglige mangler vi ikke noget i forhold til en større by. Det, vi kan savne, er de kulturelle tilbud, der er i København. Men sådan et kulturelt udbud, som du får i København, får du jo ikke andre steder. Dog er der flere caféer i Kolding. Men efter vi fik vores børn Mingus på fire år og Malina på snart to år, har det alligevel ikke været det, vi har brugt tid på".

Marit synes også, at Vejen Idrætscenter er et dejligt sted. Hun fortæller:

"Der sker meget i idrætscentret, og nogle gange er vi bare en tur derovre, fordi børnene synes, at det er et herligt sted. Der er altid noget at kigge på og mulighed for at rende rundt".

Velkommen
"Der gik noget tid, før vi følte os hjemme. Nu har vi stille og roligt fået opbygget en venskabskreds. Og det er rigtig rart, at når vi er ude at handle, så møder vi altid nogen, vi kender. I København er man anonym, og der fik vi ikke en vennekreds i det område, vi boede i. I starten vidste vi heller ikke, om det var her, vi ville blive. Men nu synes vi bare, her er rigtig rart, og vi har det hele her i Vejen", siger Marit.