Flyttede til Vejen for at jagte drømmen

19-årige Mette Markmann-Eriksen flyttede i 2017 fra Nordsjælland til Vejen og en læreplads hos Kageriet i Holsted. Her har den kreative konditorelev fundet sig godt til rette i en velfungerende hverdag med faglige udfordringer, luft i budgettet og et smil på læben.

Se filmen med Mette

Da Mette Markmann-Eriksen i august 2017 efterlod kæreste, venner og familie i nordsjællandske Frederikssund, var det til fordel for en drømmelæreplads hos Kageriet i Holsted og et nyt hjem i Vejen.

Og den 19-årige konditorelev har bestemt ikke fortrudt beslutningen om at flytte teltpælene godt 230 kilometer på tværs af landet. Tværtimod er hun faldet godt til i sin nye hjemby. Og særligt på ét punkt har den overrasket hende positivt.

”Det, der har overrasket mig mest ved at flytte til Vejen, er, at det simpelthen er så billigt. Der, hvor jeg kommer fra, kan man ikke få halvdelen af, hvad jeg kan få herovre. Jeg bor enormt billigt, og det er heller ikke dyrt at handle ind,” siger hun.

Kæresten kan måske lokkes med
Fra sin bopæl i det centrale Vejen har Mette kun ganske få hundrede meter til byens togstation. Og det giver hende en gnidningsfri hverdagslogistik, selvom hun hver dag pendler til og fra sin læreplads i Holsted.

”Jeg elsker, når tingene falder på plads. Og det går bare som smurt, når jeg skal til og fra arbejde. Gåturen til toget tager 5 minutter, togturen tager 11 minutter, og gåturen fra stationen til arbejdet tager tre minutter. Sådan kører det bare,” siger hun.

De gode togforbindelser er også praktiske for Mette, når hun jævnligt besøger sin kæreste, der stadig bor på Sjælland. Men noget kunne tyde på, at hun i fremtiden muligvis vil kunne nøjes med togturene mellem Vejen og Holsted.

”Jeg har en kæreste, der bor på Sjælland. Og vi har da snakket om, at når han er færdig som VVS’er her om halvandet år, så skal han med herover og bo i Vejen sammen med mig,” siger hun og fortsætter:

”Hvis jeg stadig kan få lov til at arbejde her i området, vil jeg helt klart blive boende her i Vejen. Jeg synes, at Vejen er et helt fantastisk sted at bo,” siger hun.

Drives af kundernes glæde
Mens Mette Markmann-Eriksens fremtid måske byder på kærestehygge og fællesøkonomi i Vejen, byder nutiden på cremer og kagebunde hos Kageriet i Holsted. Og det var bestemt ikke tilfældigt, da hun i august 2017 takkede ja til tilbuddet om en læreplads hos det anerkendte konditori.

”Grunden til at jeg søgte læreplads hos Kageriet var, at jeg syntes deres arbejde var rigtig grundigt. Og jeg kunne godt lide, den slags kager de laver. Både de store bryllupskager og de små petit fours, som vi sælger i vores café,” forklarer hun.

Selv har Mette altid været glad for at bruge sine hænder på en kreativ måde. Da hun var yngre, brugte hun tid på at male og strikke, og nu bliver kreativiteten altså overført til de søde sager på køkkenbordene i Holsted. Og specielt én ting motiverer Mette til at gøre sig umage i sit arbejde:

”Det, der tiltaler mig mest ved konditorfaget, er at se, når kunderne spiser mine kager. At se, hvor glade de bliver for det, jeg kan lave med mine hænder,” siger hun.

Interviewet med Mette Markmann-Eriksen er foretaget i april 2018.